Malzemeler
Hamuru için :
500 gram un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
15 gram yaş maya
Yumuşak bir hamur olana kadar ılık su ve ya süt katabilirsiniz.
İç harcı :
300 gram lor (yağlı olmasına dikkat edin)
300 gram ıspanak
3 yemek kaşığı tereyağı
Tüm malzemeler karılarak,yumuşak hamur tutulur.İç içinde tereyağı tavada eritilir.İnce doğranmış ıspanak eklenerek kavrulur.Lor peyniri eklenir.Biraz kavurup,ocaktan alınır.Hamur mayalandıktan sonra 1 mm kalınlığında açılır.Açılan hamurun ortasına,çorba kasesi büyüklüğünde içten koyulur.Yuvarlak şekilde konan için etrafına daire şeklinde içten yerleştirilir.Üzerine aynı büyüklükte bir hamur daha açılır.Ortadaki için üzerine bir kase kapatılır.Kenarlarını 2 parmak genişliğinde kesilir.Kesilen kenarları çevirerek 2 hamur arasından için görülmesi sağlanır.Üzerine yumurta sarısı sürülerek ısıtlmış fırında pişirilir.Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder