17 Ocak 2015 Cumartesi
PEPEÇURA
Siyah üzümle yapılan en güzel tatlıdır Pepeçura.Kendi ellerimle topladığım üzümlerle yaz sezonunda yaptığım tatlımın yapım aşaması ve son halinin resmi yok.Bu yaz tekrardan yapıp resimler ile yapım aşamasını paylaşacağım.Tatlımız hem serinletici hemde farklı ve geleneksel bir lezzet.Doğu Karadeniz bölgesinde yetişen siyah çekirdeksiz üzümlerle yapılır.Unutulmuş bu tatlıyı gün yüzüne bir aile dosttumuz sayesinde çıkardık.Basit ama lezzetli tatlımız yazın bunaltıcı havasını bir nebze olsun üzerimizden atmayı sağlayacaktır.Bakalım malzemeleri nelermiş.:)
1 kg siyah üzüm
5-6 bardak su
1 bardak şeker
3-4 yemek kaşığı mısır nişastası
Üzümleri yıkayın ve saplarından ayırın.Bir kapın içerisinde iyice ezin.Başka bir kapa süzgeçten geçirerek pürüzsüz olmasını sağlayın.Nişastayı 1 bardak su ile açın.Ezilmiş üzümlerle tarifteki su miktarını karıştırın.Daha sonra şekerini katıp.Nişastasını verip kısık ateşte pelte kıvamını alana kadar pişirin.Servis kaplarına pay edin.Buzdolabında 2 saate kadar dinlendirin.Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder