Çorbalık kulaklarımız İzmir'in güzel köylerinde yapılıyor.Düğün yemeklerinin ilk sırasında yer alıyor.Domates rendesi,zeytinyağı,et veya tavuk suyu,yıldız şehriye ile lezzet tamamlanıyor..Kulakların hazırlanması bir o kadar basit.Un,tuz,sudan orta sertlikte hamur yoğrulur.Kıyma sadece tuz ile kavrulur.Hamur mantı yufkası kalınlığında açılır.Mantıdan daha küçük kareler kesilerek,kavrulmuş kıymadan konur.Muska şeklinde kapatılır.İki alt ucuda birleştirilir.Kurutarak veya dondurarak çorbalarınızda kullanabilirsiniz.Yoğurt çorbalarınada güzel lezzet veriyor:)
Malzemeler
500 gram un
1,5 tatlı kaşığı tuz
Orta sertlikte olana kadar da su eklenir.
200 gram yağsız kıyma
Tuz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder