17 Ocak 2015 Cumartesi

Papaz Yahnisi

Papaz yahnisi;ortak bir kültürün yemeğidir.Rumların geçmişte yaşadığı Trakya bölgesine aittir.Kırklareli'nde soğan yahnisi olarakta bilinir. Kozmopolit yapımızın en güzel göstergesidir .Rumlar bu yemekte şarap kullanırken,bizler sirke kullanmışız.Yahnide çok temel malzemeler kullanılıyor.Pişmesi biraz vakit alıyor ama sonucunda lezzetli ve damak zevkimize aykırı olmayan bir yemek tatmış oluyoruz.Yemeğin aslı salçasız domatessiz yapılıyor.Ama ben biraz renklendirmek görünüşünü güzelleştirmek için salça ve domates püresi kullandım.Ortak kültürün mirasi olan yemeğimizin malzeme ve yapılışına göz atalım.
1 kg dana eti kemiksiz
40 adet arpacık soğan
2 kaşık tereyağı
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı domates püresi
1 kahve fincanı sirke (üzüm sirkesi kullanmaya özen gösterin)
Tuz,karabiber,kimyon,tarçın,yenibahar
 Tereyağını bir tencereye alıp,eritin.Daha sonra etleri suyunu salana kadar kavurun.Et suyunu çekene yakın soğan ve sarımsağı ekleyin.Salça ve domates püresini ekleyin.(İsteğe bağlı)Daha sonra baharat ve sirkeyi verin.Yahnimiz koyulaşınca ocağı kapatın ve sunuma hazırlayın.Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Arzuya göre sirke yerine şarapla da tatlandırılabilen yapımı basit ender lezzetlerden.Şiddetle tavsiye ederim.Metin Şefim'in ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ediyorum Hakkı Şefim :)

    YanıtlaSil