17 Ocak 2015 Cumartesi

Güveçte Tavuk

Güveç;Türk mutfağında önemli bir yere sahiptir.Her evde bulunma ihtimali yüksektir..Ama gelin görünki günümüzde artık ihtiyaç duyulmayan güveçler evlerin ardiyelerinde yer alıyor.Sizde güveçleri kullanmaya,yemek serüvenlerinize katmayı istemez misiniz?Sağlıklı daha lezzetli yemekler için güveci daha sık kullanmalıyız.Et yemeklerinizde,kuru baklagillerde,etli sebzeli yahnilerde,sebze yemeklerinizde,dolmalarınızda,başlı başına bir kültür olan keşkek pişirmede güveci kullanabilirsiniz.Paylaşacağım bu tarif tavuğun bilindik bir hali.Belli başlı bir kaç sebze ve baharatla odun ateşinde pişirdim.Gelin bakalım malzemeler nelermiş :)
1 bütün tavuk
2 adet soğan
4 adet tatlı biber
1 adet acı çili biber
4 adet olgun domates
3 adet patates
2 yemek kaşığı salça (güneşte kurutulmuş)
tuz,karabiber,pulbiber,köri
 Tavuğu güzelce doğrayıp çok az zeytinyağı koyduğumuz güvece alıyoruz.Biraz tuz vererek mühürlüyoruz.Daha sonra yemeklik soğan,biber ve domatesi ekliyoruz.Salçamızı ekliyoruz.
Sebzeler sularını verene kadar pişiriyoruz.Yemeğimizde su miktarı azsa 1 veya 2 bardak ılık su ekleyebilirsiniz.Küp doğranmış patatesleri ekleyip pişirmeye bırakıyoruz.Pişene yakın baharatlarımızı ekliyoruz.Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder