28 Şubat 2015 Cumartesi

Tahinli Çörek

Çocukluğumuz en güzel lezzetlerindendir.Her anne farklı yapar.Ama hepsinin lezzet sırrı sevgidir.Tahinin hamur işlerine yakıştığını biliyoruz.Bence bu tarifi sevdiklerinizde çok sevecek.Basit ama lezzetli hoş bir tarif.Çayınızın yanına yakışacaktır.Malzemeler ve yapılışına hep birlikte bakalım.

Malzemeler
1 kilo un
Yarım paket yaş maya
Yarım çay bardağı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Ilık süt
İçi için :
1 su bardağı tahin
Yarım su bardağı yağ
Yarım su bardağı şeker

 Öncelikle maya ılık süt ve şekerle birlikte açılır.Tüm malzemeler karılarak,orta yumuşaklıkta bir hamur elde edilir.30 dakika mayalandırılır.Bir tavada tahin,yağ ısıtılır.Hamur mayalandıktan sonra kare şeklinde açılır.Hamur 2 parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesilir.Bu şeritlere tahin sürülür ve toz şeker serpilir.Daha sonra şeritler ikiye katlanır.Dışa tahin dökülmemesi için.Sonrada kıvrılarak uçları birleştirilir.20 dakika tepsi mayasına bırakılır.Üzerine yumurta sürülerek pişirilir.190 derecede yaklaşık 20 dakika.Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder