Bu seferki Gastronomi gezimizde otların şifalı dünyasını keşfetmeye karar verdik.Bu otları aktarlarda köy pazarlarında rahatlıkla edinebilirsiniz.Gaziantep bu açıdan çok çok zengin.Almacı Pazar'ında her derde deva otları bulmak mümkün.Bu otları bilinçli bir şekilde kullanarak sağlığınıza yarar sağlayabilirsiniz.
Gül Hatmi kuru öksürüğe en iyi gelen otlardandır.Hazırlanması kaynamış 1 bardak suyun içine yarım tutam kadar atarak,2 ila 3 dakika demliyoruz.Bekletilmeden hemen tüketilmesi gerekiyor.
Ihlamur,kış başlamadan demliklerimizde yerini alır.Avrupa'da birçok hastalığın tedavisinde kullanılmıştır.Sinirleri yatıştırıcı ve kaygı giderici olarakta kullanılır.Soğuk algınlığında,terlemeyi teşvik eder.Ateş düşürür.Migren ağrılarına iyi gelir.Hazırlanması ocakta kaynayan suya bir tutam ıhlamur atılır.3 dakika kadar kaynatılır.5-6 dakika demlendirilerek,tüketilir.
Avakado Yaprağı,bolca E vitamini içerir.Birçok faydası vardır.Böbrek iltihaplarında,safrakesesi taşında,basur kanamalarında fayda sağladığı bilinir.Çayının yapılışı için kuru avakado yaprakları kaynatılmış suya atılarak 10 dakika kaynatılır.Bu çayı 3 gün boyunca günde 1 kere içebilirsiniz.3 günden sonra 1 gün ara verilerek içmelisiniz.Çünkü yan etkileri olabilir.
Aslan Pençesi,kadın hastalıklarında şifa olduğu biliniyor.Adet görme düzensizliklerinde,romatizma da,kalp kası hastalıklarında fayda sağladığı biliniyor.Şekeri düşürür.Çayı ve lapası yapılıyor.Çayı için 1 litre suya 1 su bardağı aslan pençesi otu atılır ve 5 dakika kaynatılır.5 dakika kadar demledikten sonra günde 2-3 bardak içebilirsiniz.
Bu otları kullanmadan önce doktorunuza danışmanızı tavsiye ederim.Ihlamur ve gül hatminin yıllardan beri süre gelen lezzetleni herkes bilir.Bu yüzden rahatlıkla tüketebilirsiniz.Bu otların dertlerinize şifa olması dileğiyle. :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder