Kültürümüzün en güzel lezzetlerindendir.Mutfağımızda meyveden yapılan lezzetler kısıtlıdır.Ama balkabağı çok sevilerek yapılır.Öyle ki balkabaklı tarifler kültür mirasi,lezzet şahikasıdır.Yörelerde kullanım şekilleri değişir.Ege'de fırın yemeği olarak pişirilen Sinkonta,Karadeniz'de böreği,Marmara'da tatlısı,çorbası,Akdeniz'de reçeli yapılır.Mutfaklarımızda kullanım şekli sadece tatlısı oluyor.Ama ufak dokunuşlarla birçok tarifimizde balkabağını kullanabiliriz.
_Cevizle müthiş uyumundan dolayı baklavalarınızda.
_Cevizli,petibör büskividen tatlı topları.
_Sinkonta yapabilirsiniz.
_Çorbası ve acılı böreğini.
_Reçelini,keklerinizde,pastalarınızda kullanabilirsiniz.
Mevsimi geçmeden sizlerde bu lezzet şahikasında,harika tadımlıklar yapmalısınız. Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder