1 Mart 2015 Pazar

İşkembe Çorbası

Rahyası farklı çorbamızdır.Herkesin ağız tadına uymayabilir.Ama bir kez tadan tekrar isteyeceğine eminim.Çorba kültürümüzde sabah kahvaltılarında sevilerek içilir.Bu yüzden neredeyse her evde yılda birkaç kez pişirilir.Sarımsağın işkembeye verdiği lezzeti tatmadan bilemezsiniz.Bu basit çorbayı sizlerde evlerinizde yapabilirsiniz. :)

 Malzemeler(5-6 kişilik)
  
 500 gram kuzu işkembe
 8 diş sarımsak
 2 yemek kaşığı sirke
 1,5 litre su
 
 Terbiyesi İçin :
  
 2 yemek kaşığı un
 1 yumurta sarısı
 1,5 su bardağı yoğurt
 Yarım limon suyu
 
  İşkembe öncelikle sirkeli suda bekletilir.1,5 litre su ile 45 dakika kadar pişirilir.Pişirildikten sonra küçük parçalar halinde doğranır.Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ ve doğranmış sarımsaklar kavrulur.İşkembenin haşlandığı su ilave edilir.Doğradığımız işkembelerde ilave edilir.Terbiyesi ayrı kapta iyice çırpılır.Yoğurdun miktarını azaltabilirsiniz.İyice çırpılan terbiye kaynayan sarımsaklı suya ilave edilir.10 dakika kadar kaynatılır.Üzerine yağ ve kırmızı biber ile sos yapabilirsiniz.Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder