Bursa yöresinin lezzetlerini gün yüzüne çıkarmaya devam ediyorum.Bu seferki lezzetimiz Muradiye Çorbası.Düğünlerde,dost meclislerinde yapılırmış.Her Bursa'lının sevdiği en leziz çorbadır.Malzemeler ve yapılışına hep birlikte bakalım. :)
Malzemeler :
Yarım tavuk göğsü
1 adet kabak
1 adet havuç
2 yemek kaşığı arpa şehriye
500 gram yoğurt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
6-7 su bardağı su
Yapılışı : Küp küp doğranmış tavuklar tereyağında kavrulur.Aynı şekilde doğranmış kabak ve havuç eklenerek,kavrulmaya devam edilir.Su eklenir.Kaynayınca arpa şehriyeler atılır.Başka bir kapta yoğurt ve un çırpılır.Kaynayan sudan yoğurda eklenir.Daha sonra yoğurt tencereye aktarılır.Kısık ateşte kaynamaya bırakılır.Bir yemek kaşığı tereyağı kızdırılır.Çorbaya eklenir.Karabiber serpilerek servis edilir.Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder