30 Mayıs 2015 Cumartesi

Silor

Bursa'mızın en güzel yemeklerindendir.Silor yörede yufka ve et suyu ile yapılmaktadır.İmece usulü yapılan yufkalar kurumadan rulo yapılarak fırınlanır.Et veya tavuk suyu ile lezzetlendirilip servis edilir.Bu lezzeti Bursa'lı teyzelerimiz kadar sizlerde güzel yapabilirsiniz. :)

Malzemeler :

4 adet yufka
2 yemek kaşığı domates salçası
3 su bardağı et ya da tavuk suyu
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı pul biber ya da nane
2 kase sarımsaklı yoğurt
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı : Yufka tezgaha serilir.Sıkıca katlanarak,rolu yapılır.Yapılan bu rolalar 3 cm'lik dilimler kesilir ve tepsiye dizilir.Fırınlanır,kızarana kadar pişirilir.Tavada domates salçası 1 yemek kaşığı tereyağıyla kavrulur.Üzerine et suyu ve tuz ilave edilerek kaynatılır.Hazırlanan bu sos fırında çıkan yufkaların üzerine dökülür.Ocakta suyunu çekene kadar pişirilir.Üzerine sarımsaklı yoğurt ve 2 yemek kaşığı kızdırılmış pul biber ya da naneli tereyağıyla servis edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder