Bursa'nın zengin mutfak kültürünün en seçkin yemeklerindendir.Bereketli köylerde elinin lezzeti ile ünlenmiş teyzeler en lezzetlisini yaparlar.Yufkanın,tavuk eti ve suyunun birleşmesiyle lezzetimiz tamamlanır. Malzemeleri ve yapılışını hep birlikte görelim. :)
Malzemeler
500 gram tavuk eti
3 adet yufka
1çay bardağı tereyağı
4 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı pul biber
Yapılışı : Tavuk 4 su bardağı su ile kaynatılır.Bu arada yufkaların arası yağlanarak sarılır.Sarılan yufkalardan 3 cm'lik dilimler kesilir.Yağlanmış tepsiye dizilerek fırınlanır.Haşlanan tavuk didiklenir.Tavuk suyu süzülerek,fırında kızartılmış yufkaların üzerine dökülür.Didiklenen tavuklar fırınlanmış,tavuk suyuyla ıslatılmış yufkaların üzerine konur.En son salça pul biber tereyağı ile kavrulur.Damat paçasının üzerine dökülerek servis edilir.Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder