15 Nisan 2015 Çarşamba

Taze Kişnişli Lahana Sarması

Lahana mevsimi geçmeden bu lezzeti denemelisiniz.Taze kişnişin lahana ile uyumunun farkına varacaksınız.Yöre yöre kelem olarak bilinir lahana.Köy evlerinde bahçeden kesilerek,sofralarda yerini alır.Her lezzet ustasının tarifi farklıdır.Benim tarifim ise alışkın olmadığınız taze kişniş ile lezzetleniyor.Malzemelere ve tariflere hep birlikte bakalım. :)

Malzemeler :
1 orta boy Lahana (Kelem)
2 baş soğan
1 bağ  maydanoz
1 bağ taze kişniş
1 bağ taze nane
300 gram kıyma
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı bulgur
Domates rendesi veya salça
Tuz
Karabiber
Pulbiber

Yapılışı : Lahananın kök kısmı içine doğru kesilip.çıkarılır.Kaynamış suyun içine bütün halde konur.8 dakika kadar kaynatılır.Süzgece alınıp,soğutulmaya bırakılır.Soğan ve yeşillikler ince ince doğranır.Kıyma,pirinç,bulgur ve geri kalan tüm malzemeler karıştırılır.Haşlanmış kelemleri istediğiniz boyda kesiniz.İçten ekleyip,istediğiniz boyda sarabilirsiniz.Bir tencerede salçayı kavurup üzerine sarmalarımızı dizerek 45 dakika orta ateşte pişirin.Afiyet Olsun :)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder