Gaziantep mutfağında meyve ile yapılan leziz bir yemektir.Yörenin yeni dünyaları ve koyun kıyması ile yemeğimiz hazırlanır.Antepli kasaplardan daha lezzetlisini yapan yoktur.Şehrimizde fırın,manav,kasap yanyana yer almakta.İstediğimiz yemeği kasaba söyleyerek hazırlatıyoruz.En büyük işlerden biride fırıncıya düşüyor.Odun ateşinin lezzeti fırıncının hüneri ile yemeğimiz pişiriyor.Afiyetle yemekte bizlere düşüyor. :)
Malzemeler :
Yeni dünya (istenilen miktarda)
Koyun kıyması (koyunun taraklık kısmından,istenilen miktarda)
Tuz ve karabiber
Nar ekşisi
Zeytinyağı
Soğan Piyazı :
2 adet soğan
1 adet al biber
Yarım demet maydanoz
Nar ekşisi
Tuz ve sumak
Yapılışı : Kıyma tuz ve karabiberle yoğrulur.Yeni dünyaların içleri temizlenir.Temizlenen yeni dünyalara kıymadan doldurulur.Fırın tepsisine doldurulan yeni dünyalar dizilir.Su ve nar ekşisi karıştırılarak tepsiye dökülür.Üzerlerine çok zeytinyağı serpilir.5 dakika kadar ocakta tavlanır.Daha sonra 20 dakika fırında pişirilir.
Soğanlar yarım halka doğranır.Al biberler jülyen doğranır.Maydanoz ince ince kıyılır.Nar ekşisi ve sumak piyazın üzerine serpilir.Karıştırılıp yeni dünyalarla servis edilir.Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder