Erişte her yörede farklı yapılmaktadır.Kars yöresinde imece usulü kesilen eriştelerin pilavı ve çorbası yapılır.Un,su,tuz ile sert hamur tutulur.Bezelere ayrılan hamurlar mantı yufkası kalınlığında açılır.Erişte makinesi veya elle uzun uzun kesilerek,ipe asılır.Kuruduktan sonra fırınlanarak dayanırlığı artırılır.Erişte pilavının yapılışına ve malzemelerine göz atalım :)
Malzemeler :
1 kg erişte
300 gram yeşil mercimek
Patates
Tuz
Tereyağı
Yapılışı :Erişteler bol suda haşlanır.Yeşil mercimekte aynı şekilde haşlanır ve süzülür.Haşlanan mercimek ve erişteler karıştırılır.Patatesler halka halka doğranır.Eritilmiş tereyağının içerisine dizilir.Biraz kızartıldıktan sonra üzerine mercimek ve erişte karışımı eklenir.Eriştelerin üzerine parça parça tereyağı konur ve demlenmeye bırakılır.40 dakika kadar demlendirilir.Demlenen pilavı tabağınıza çevirerek servis edebilirsiniz.Afiyet olsun. :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder